Na rozpálený olej vhodíme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.
Potom pridáme na kocky nakrájanú papriku, rascu, papriku mletú, chilli a necháme rozvoňať.
Pridáme mäso a sprudka cca 10 minút za intenzívneho miešania restujeme. Vyklopíme do panvice paradajky z plechovky aj so šťavou, pridáme cukor, dosolíme a okoreníme, prevaríme na miernom plameni cca 10 minút.
Potom pridáme zcedenú fazuľu. Prehrejeme a na záver pridáme čokoládu a necháme rozpustiť.
Podávame s pečivom alebo s ryžou.
450 g mleté zadné hovädzie mäso
1 ks cibuľa
5 strúčikov cesnak
2 lyžice olivový olej
1 lyžica mleté čili
plechovka drvené paradajky
2 lyžice paradajkový pretlak
2 lyžičky rímska rasca
2 lyžičky trstinový cukor
1 ks čerstvá červená paprika
2 lyžičky mletá sladká paprika
plechovka červená fazuľa v slanom náleve
2 štvorčeky horká čokoláda
soľ
korenie
zdroj: https://najrecept.sk/recept/chilli-con-carne-s-ryzou-r2770