Recepty

Turecké Köfte – fašírky

kofte

Ingrediencie:

  • 1 kg mleté mäso jahňacie, alebo hovädzie ( môže byť aj mix)
  • 1 ks cibuľa
  • 1 zväzok petržlenová vňať nasekaná
  • 2 pl sumak
  • 12 kl rasca rímska
  • 12 kl sóda bikarbóna
  • 2 pl strúhanka
  • 1 ks bielok
  • soľ podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a vytvarujeme šulce, ktore opekáme na grile, prípadne v rúre, alebo i na panvici. Podávame s grilovanou zeleninou a uhorkovým šalátom s kyslou smotanou. Ako príloha je vhodný pita chlieb.

Poznáte korenie Sumac? je to výborné korenie s kyslou chuťou, ktoré dodá Vášmu jedlu orientálnu chuť. Skúste ho dať na nakrájanú, osolenú cibuľu a budete veľmi milo prekvapení. Osviežte petržlenovou vňaťou a Vaši stravníci Vás budú milovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *