Ingrediencie:
- 1 kg mleté mäso jahňacie, alebo hovädzie ( môže byť aj mix)
- 1 ks cibuľa
- 1 zväzok petržlenová vňať nasekaná
- 2 pl sumak
- 1⁄2 kl rasca rímska
- 1⁄2 kl sóda bikarbóna
- 2 pl strúhanka
- 1 ks bielok
- soľ podľa chuti
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a vytvarujeme šulce, ktore opekáme na grile, prípadne v rúre, alebo i na panvici. Podávame s grilovanou zeleninou a uhorkovým šalátom s kyslou smotanou. Ako príloha je vhodný pita chlieb.
Poznáte korenie Sumac? je to výborné korenie s kyslou chuťou, ktoré dodá Vášmu jedlu orientálnu chuť. Skúste ho dať na nakrájanú, osolenú cibuľu a budete veľmi milo prekvapení. Osviežte petržlenovou vňaťou a Vaši stravníci Vás budú milovať.