Ingrediencie
1 ks jahňacie stehno s kosťou
5 PL rastlinný olej
6 vetvičiek rozmarínu
2 dl zeleninový vývar ( môže byť i voda)
podľa chuti soľ, korenie,
ZELENINA:
10 ks menšie zemiaky
5 ks mrkva
2 ks červená cibuľa ( môže byť i žltá)
10 strúčikov cesnaku
Jahňacie stehno umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Mäso vložíme do pekáča, pridáme celé strúčiky cesnaku, rozmarín, mrkvu, zemiaky i cibuľu. Mäso podlejeme trochou vody alebo vývarom a dáme piecť. Pečieme pomaly približne 2 hodiny. Po hodine mäso skontrolujeme, a ak je treba podlejeme ešte vývarom.
Po dvoch hodinách odkryjeme a na 20 minút necháme odokryté dopiecť dozlatova.
Podávame so zemiakmi a mrkvou, s ktorou sa stehno pieklo.
Dobrú chuť.
