Recepty

Jahňacie stehno na cesnaku a rozmaríne

Ingrediencie

1 ks jahňacie stehno s kosťou

5 PL rastlinný olej

6 vetvičiek rozmarínu

2 dl zeleninový vývar ( môže byť i voda)  

podľa chuti soľ, korenie,

ZELENINA:

10 ks menšie zemiaky

5 ks mrkva

2 ks červená cibuľa ( môže byť i  žltá)

10 strúčikov cesnaku

Jahňacie stehno umyjeme a osušíme. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.  Mäso vložíme do pekáča, pridáme celé strúčiky cesnaku, rozmarín, mrkvu, zemiaky i cibuľu. Mäso podlejeme trochou vody alebo vývarom a dáme piecť. Pečieme pomaly  približne 2 hodiny.  Po hodine mäso skontrolujeme, a ak je treba podlejeme ešte vývarom.

Po dvoch hodinách odkryjeme a na 20 minút necháme odokryté dopiecť dozlatova.

Podávame so zemiakmi a mrkvou, s ktorou sa stehno pieklo.

Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *